Hur du tränar din katt i 7 enkla steg

Många människor tror att katter är otränbara, men det kunde inte vara längre från sanningen.

Med lite tålamod och konsekvens kan du träna din katt att göra alla möjliga trick. I det här blogginlägget ger vi dig en steg-för-steg-guide för hur du tränar din katt. I slutet kommer du att vara en expert på kattbeteende och ha en vältränad kattunge att visa upp!

Det första steget är att välja ett kommando. Det kan vara vad du vill, men vi rekommenderar att du håller det kort och enkelt. ”Sitt”, ”stanna” och ”kom” är alla bra alternativ. När du har valt ett kommando är det dags att börja träna din katt.

Så här går det till:

  1. Få kattens uppmärksamhet genom att ropa på dess namn eller erbjuda en godbit.
  2. Håll godiset nära kattens näsa så att den kan lukta på det.
  3. Flytta långsamt godiset bort från kattens näsa och mot svansen. Medan du gör detta säger du kommandot högt (t.ex. ”sitt”)
  4. När din katt sätter sig ner ger du den godiset omedelbart
  5. Upprepa steg 1-4 tills din katt reagerar konsekvent på kommandot
  6. När din katt reagerar konsekvent kan du minska frekvensen av godis (men eliminera dem inte helt). Istället för att ge din katt en godbit varje gång den svarar korrekt, ge bara en godbit med några få gånger eller med jämna mellanrum
  7. Öva slutligen kommandona i olika miljöer (t.ex. i olika rum i huset) för att se till att din katt kan svara oavsett var den befinner sig

Med dessa sju enkla steg kommer du att få din katt tränad på nolltid! Kom bara ihåg att vara tålmodig och konsekvent, så är du på god väg att få en välartad kattvän.

Mer inspiration